Zoeken

Marokko en VS houden grootste militaire oefening ooit

8 september 2014 - 14:31 - Marokko

©

Marokko en de Verenigde Staten beginnen in januari met de grootste militaire oefening ooit gehouden in Afrika. African Lion 2015 loopt van januari tot maart 2015 in Marokko.

Aan de militaire oefening zullen honderden Marokkaanse en Amerikaanse militairen deelnemen van zowel de land- als luchtmacht. De nieuwigheid van dit jaar is het gebruik van F16 straaljagers tijdens de oefeningen.

Chad Mc Meen, sergeant-majoor bij de US Marines, verklaarde dat het de grootste militaire oefening met F-16 gevechtsvliegtuigen in Afrika wordt.

Vijftien Europese en Afrikaanse landen zullen waarnemers sturen om het verloop van de oefening African Lion 2015 te monitoren. Deze landen zullen in de toekomst mogelijk zelf ook deelnemen aan de militaire oefening.

Om de communicatie tussen de deelnemers te vergemakkelijken is de Amerikaanse regering via de website Federal Business Opportunities, op zoek naar vertalers in onder meer het Arabisch, Amazigh, Frans en Engels.

Moeilijk context door terreurgroepen

African Lion 2015 vindt plaats in een moeilijk geopolitiek context in Afrika en het Midden-Oosten. Landen van de regio Midden-Oosten Noord-Afrika werden herhaaldelijk bedreigd door de terreurorganisatie Islamitische Staat.

De staten van de Gulf Cooperation Council hebben enkele dagen geleden aan meerdere landen in de regio, ook aan Marokko, gevraagd om een militair verbond op te richten om terroristische organisaties te bestrijden.

Afican Lion

African Lion is een jaarlijkse militaire oefening in de regio’s van Agadir en Benguerir. De oefening wordt sinds 2008 in Marokko georganiseerd en is de belangrijkste wederzijdse militaire oefening op het Afrikaans continent. De oefening wordt gefinancierd door de US African Command.

Gedurende de tijd van de oefening doen de Royal Armed Forces en de US Marines gezamenlijk mee aan veld-, luchtvaart- en amfibische oefeningen, het verzamelen van inlichtingen en vredesoperaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team