Zoeken

Marokko zegt legeroefening met VS af

17 april 2013 - 15:21 - Marokko

©

Marokko zou de militaire oefening "African Lion 2013" met Amerika hebben afgezegd. Dat meldt een Amerikaanse verantwoordelijke aan Associated Press. De Amerikaanse ambassade in Rabat bevestigde dit woensdagnamiddag.

De jaarlijkse oefening moest vandaag van start gaan in Agadir en Benguerir. Ruim 1400 Amerikaanse en 900 Marokkaanse soldaten moesten deze bijwonen.

De betrekkingen tussen Marokko - dat de informatie nog niet bevestigde - en de Verenigde Staten zijn sinds een paar dagen zeer gespannen

Begin deze week vroeg Amerika immers dat de VN-waarnemersmissie Minurso, onderzoek zou doen naar de mensenschendingen in de Sahara. Dit zint Marokko niet, dat het Amerikaanse voorstel onbegrijpelijk vindt.

African Lion wordt sinds 2008 in Marokko georganiseerd en is de belangrijkste wederzijdse militaire oefening op het Afrikaans continent. De oefening wordt gefinancierd door de US African Command.

Gedurende drie weken doen de Royal Armed Forces en de US Marines gezamenlijk mee aan veld-, luchtvaart- en amfibische oefeningen, het verzamelen van inlichtingen en vredesoperaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team