Zoeken

Vrouwenverbod in Marokkaanse hotels: parlement grijpt in

26 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

Ondanks het ontbreken van een wet, worden Marokkaanse vrouwen die alleen reizen of geen huwelijksakte kunnen tonen, nog steeds geweigerd in hotels in het koninkrijk. De praktijk is discriminerend en in strijd met de wet, benadrukken parlementsleden die een spoedvergadering van de commissie Justitie, Wetgeving en Mensenrechten eisen.

Drie parlementaire groepen uit de meerderheid, namelijk die van de RNI, de PAM en de Istiqlal, hebben Abdellatif Ouahbi, minister van Justitie, ondervraagd over de weigering door hotels van vrouwen die geen huwelijksakte kunnen tonen. Ze eisten een spoedvergadering van de commissie in aanwezigheid van de minister.

Lees ook: Ongehuwde koppels en hotels in Marokko: einde misbruik?

Tijdens een zitting in het parlement op dinsdag verzette Abdellatif Ouahbi zich tegen de eisen van de hotels. Het is volgens hem illegaal en een schending van de privacy om van Marokkaanse stellen een huwelijksakte of een ander document te eisen als voorwaarde om een ​​hotelkamer te krijgen. De minister oordeelde ook dat het discriminerend en onwettig is dat sommige hotels van vrouwen eisen dat ze een certificaat overleggen waaruit blijkt dat ze niet woonachtig zijn in de stad waar ze een hotelkamer willen reserveren.

Lees ook: Marokko: single vrouwen mogen niet in hotels verblijven

"Ik zoek al 20 jaar naar een basis voor deze praktijk, maar heb er geen gevonden", verzekerde Ouahbi. Hij waarschuwde iedereen die niet-toegestane documenten van burgers zou eisen. Zij riskeren gerechtelijke vervolging. De minister roept alle instanties op om de rechten en de privacy van personen te respecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team