Zoeken

Eid ul-Adha: stormloop naar Marrakech

13 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Hotels in Marrakech maken zich klaar voor een toestroom van Marokkaanse toeristen tijdens het weekend van Eid ul-Adha. Veel families kiezen ervoor om de drukte van de volkswijken te ontvluchten en vieren het feest liever in de rust en luxe van een hotel.

Elk jaar stromen Marokkaanse families met een hoog of gemiddeld inkomen, naar Marrakech om te ontsnappen aan de hectiek van de viering in de volkswijken. Steeds meer families kiezen ervoor om Eid ul-Adha door te brengen in de rust van de luxehotels in de stad.

Lees ook: Koning Mohammed VI in Tetouan: Eid ul-Adha en vakantie

Om deze speciale gasten tevreden te stellen, bieden hotels in Marrakech speciale arrangementen aan met prijzen variërend van 700 tot 2000 dirham per nacht. Dit is inclusief overnachting voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen, alle maaltijden en diverse extra services.

"Hotels bieden families de mogelijkheid om de Eid tradities op een andere manier te beleven, met nieuwe diensten zoals het regelen van de aankoop en slachting van het offerdier," aldus Saïd Tahiri, manager van een luxehotel in Marrakech, in een gesprek met Al-Ayam 24.

Lees ook: Eid ul-Adha in Marokko: 12,5% doet niet mee

"De afgelopen jaren is de Eid viering verschoven van de volkswijken naar de hotels, met name in Marrakech. Hotels zijn begonnen met het aanbieden van aantrekkelijke toeristische arrangementen voor Marokkanen om het binnenlands toerisme te stimuleren in steden als Marrakech, Agadir, Tanger en Saïdia," aldus de expert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team