Zoeken

Ook vrouw Saoedische koning Salman op vakantie in Marokko

4 augustus 2023 - 21:00 - Marokko

©

Prinses Fahda bint Falah al-Hathleen, echtgenote van de koning van Saoedi-Arabië Salman Ben Abdelaziz en moeder van kroonprins Mohammed ben Salmane (MBS), is in Marokko aangekomen om er enkele dagen vakantie door te brengen met haar dochter, prinses Hassa, die sinds maandag in Tanger is. Prinses Fahda wordt vergezeld door een belangrijke delegatie en zal verschillende steden van het koninkrijk bezoeken.

De moeder van de Saoedische kroonprins arriveerde in Marokko op dinsdag 1 augustus voor een verblijf van een week. Ze wordt vergezeld door verschillende hoogwaardigheidsbekleders van het Saoedische koninklijk paleis en meerdere prinsessen behorend tot de regerende families in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit, meldt Le360. De prinses zal naast Tanger ook Chefchaouen en Marrakech bezoeken.

Lees ook: Dochter Koning Salmane op vakantie in Marokko

Prinses Fahda bint Falah al-Hathleen is de derde echtgenote van koning Salman bin Abdulaziz Al Saud en behoort tot de Ajman-stam. Haar moeder is Munira bint Abdullah en haar voorouders zijn de stamhoofden van Ajman, Rakan en Dhaydan bin Hithlain. Ze heeft zes kinderen: kroonprins Mohammed, prins Turki, prins Khalid, prins Nayef, prins Bandar en prins Rakan.

Lees ook: Koning Salman brengt zomervakantie door in Tanger

In Tanger bezit koning Salman twee woningen. De ene is gelegen op de hoogten van de stad, nabij het koninklijk paleis in de wijk Jebel Kebir, met zicht op de Straat van Gibraltar. De tweede residentie kijkt uit over de Atlantische Oceaan, niet ver van de grot van Hercules. Kroonprins Mohamed Ben Salmane heeft dezelfde locatie gekozen om er een paleis te bouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team