Zoeken

Deze Europese landen aanvaarden het in Marokko gebruikte Sinopharm-vaccin

22 september 2021 - 16:20 - Gemeenschap

©

Het Europees Geneesmiddelenbureau erkent de geldigheid van het Chinese Sinopharm-vaccin nog niet. Het vaccin stelt reizigers dan ook niet vrij van gezondheidsprocedures in de meeste Europese landen. Slechts een tiental landen aanvaarden het als bewijs van immuniteit tegen Covid-19.

Reizigers die met Sinopharm zijn gevaccineerd, zullen in de meeste Europese landen aanvullende gezondheidsprocedures moeten doorlopen. En dit ondanks het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een vergunning heeft verleend voor het Chinese vaccin, meldt het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).

Lees ook: Europa aanvaardt Marokkaans vaccinatiepaspoort

Volgens gegevens van VisaGuide World, waarmee reizigers de geldigheid van hun vaccin kunnen controleren, aanvaarden de volgende EU- en Schengenlanden Sinopharm als geldig bewijs van immuniteit tegen Covid-19: Oostenrijk, Cyprus, Griekenland, Hongarije, IJsland, Nederland, Spanje, Zweden, Finland en Zwitserland, meldt SRNTnews.

Voorlopig zijn enkel de expats die doses hebben ontvangen van de vaccins waarvoor in de EU een officiële vergunning is verleend, namelijk Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson (Janssen) en AstraZeneca (Oxford of Covishield), bij hun aankomst in Europa vrijgesteld van gezondheidsverplichtingen zoals quarantaine, zelfisolatie, of PCR-tests. Naast hun vaccinatiekaart, zullen degenen die een dosis Sinopharm hebben gekregen, ook nog een negatief PCR-testresultaat moeten voorleggen.

Lees ook: Met deze vaccins kunnen reizigers Marokko bezoeken

Bovendien aanvaarden onder meer de EU-landen Denemarken, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Noorwegen, nu ook de gemengde doses coronavaccins.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team