Zoeken

Golf van geweld in België en Nederland na Marokko-België

29 november 2022 - 23:00 - Wereld

©

Na de nederlaag van België tegen Marokko op het WK in Qatar is er zondag geweld geweest in het centrum van Brussel en in verschillende Belgische en Nederlandse steden. Er was aanzienlijke materiële schade, waardoor de politie moest ingrijpen.

Philip Close, de burgemeester van Brussel, veroordeelde de incidenten op Twitter en droeg de politie op "de relschoppers te arresteren". De politie heeft een tiental mensen gearresteerd na de rellen in het centrum van Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek en Anderlecht. Meer arrestaties zouden kunnen volgen nadat bewakingscamera’s in andere delen van de Belgische hoofdstad zijn nagekeken, meldt EFE.

Lees ook: Incidenten in Luik na wedstrijd Marokko-België

De onlusten begonnen halverwege de tweede helft toen ongeveer 150 jongeren uit het centrum van Brussel een container in brand staken, vuurwerk afvuurden en geparkeerde voertuigen vernielden, meldt de Belgische openbare omroep RTBF. Op beelden was te zien hoe verschillende fans een auto aanvielen en steps in brand staken. In Luik hebben ongeveer 50 mensen een politiebureau aangevallen, terwijl anderen ’s avonds laat straatmeubilair vernielden of nachtwinkels plunderden.

Lees ook: Zware rellen in België na WK-overwinning Marokko

Er vonden ook incidenten plaats in verschillende Nederlandse steden na de overwinning van Marokko op België. In het centrum van Rotterdam demonstreerden 500 mensen en gooiden vuurwerk en flessen naar de politie. Er waren ook rellen in Den Haag, waar ongeveer 500 mensen bijeenkwamen. Ook in Utrecht en Amersfoort bestormden fans de straten, staken motoren in brand en gooiden met vuurwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team