Zoeken

Franse motorrijder (16) doodgereden door PJD-lid

24 november 2021 - 21:40 - Marokko

©

Een jonge Franse motorrijder is in Rabat omgekomen bij een verkeersongeval veroorzaakt door Alaa Badella Ma-El Ainine, verantwoordelijke bij de PJD-partij en de MUR-beweging.

De PJD-lid werd na het ongeval naar het politiebureau meegenomen en in bewaring gesteld. Bij het ongeval dat hij veroorzaakte, raakte een andere tiener gewond.

Lees ook: Auto PJD-kandidaat in Khemisset vernield

Barlamane bericht dat Ma-El Ainine veel te snel reed toen hij met zijn voertuig tegen de motor van het 16-jarige slachtoffer en zijn 15-jarige passagier botste. De bestuurder raakte zwaar gewond en overleed ter plaatse. Zijn vriend werd met ernstige verwondingen naar het Avicenne ziekenhuis afgevoerd.

Ma-El Ainine werd voorgeleid aan de plaatsvervangende aanklager bij de rechtbank van eerste aanleg in Rabat, die zijn inhechtenisneming in de gevangenis El Arjat in Salé beval. De politicus werd aangeklaagd voor "gevaarlijk rijgedrag met de dood als gevolg" en de "niet naleving van een verkeersbord".

Lees ook: Marokko: PJD, slechte verliezer

Ma-El Ainine was in het verleden al in aanraking gekomen met de justitie in de zaak van de Belgische Marokkaan Abdelkader Belliraj, die in 2009 schuldig werd bevonden aan terrorisme in Marokko en tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team