Zoeken

Gianni Infantino: "Het is mogelijk om het WK in Marokko te organiseren"

21 december 2021 - 17:40 - Sport

©

FIFA-voorzitter Gianni Infantino bevestigde dat het zeker mogelijk is om de wereldbeker in een Arabisch land te organiseren, zoals bijvoorbeeld Marokko, Saoedi-Arabië of Egypte.

"Het is mogelijk het WK te organiseren in een Arabisch land, zoals Saoedi-Arabië en Egypte, die met succes de Afrika Cup hebben georganiseerd. Maar ook Marokko, dat een dossier heeft ingediend om het mondiale evenement te organiseren," vertelt Gianni Infantino aan MBC. Hij voegt eraan toe dat er eerst moet worden bepaald of het WK om de twee jaar of om de vier jaar zal worden georganiseerd.

Lees ook: FIFA bekijkt gezamenlijke kandidatuur Spanje-Portugal-Marokko voor WK-2030

De FIFA-voorzitter prees Qatar voor de succesvolle organisatie van de Arab Nations Cup en zei dat ook Arabische landen in aanmerking komen om de wereldbeker te organiseren. "Ik heb tijdens de Arab Nations Cup veel telefoontjes gekregen met het verzoek de competitie daar vaker te houden en ik steun dat. Het Arabische publiek verdient ook het beste," zei hij, benadrukkend dat de competitie in alle opzichten geslaagd was.

Lees ook: WK-2030: sterke tegenstanders voor Marokko

Egypte had zich kandidaat gesteld voor het WK-2010, maar kreeg geen stemmen en werd derde achter Marokko (10) en Zuid-Afrika (14). Indien Rabat en Caïro besluiten om een gezamenlijke aanvraag in te dienen voor het organiseren van het WK-2030, dan krijgen ze te maken met hevige concurrentie van gezamenlijke dossiers, zoals die van Spanje-Portugal, Engeland-Ierland-Noord-Ierland-Schotland-Wales, Bulgarije-Griekenland-Roemenië-Servië en Uruguay-Argentinië-Chili-Paraguay.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team