Zoeken

Europa wil geen WK-2030 met Marokko

4 december 2018 - 13:24 - Sport

©

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin ziet een gezamenlijke kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal voor de organisatie van het WK-2030 niet zitten.

Ceferin liet maandag tijdens een bijeenkomst van de UEFA weten dat hij geen voorstander was van een kandidatuur tussen continentale bonden, met name de Europese bond voor Spanje en Portugal en de Afrikaanse bond voor Marokko.

De Sloveen sprak ook zijn onvrede uit over het feit dat politici zich met deze kandidatuur bemoeien. "Dat is niet aan hen. Ik heb zo veel politici gesproken die zeggen zich kandidaat te willen stellen voor een evenement, maar uiteindelijk bepalen de nationale bonden."

Zijn verklaringen zijn gericht op de Spaanse premier Pedro Sánchez die het voorstel tijdens een werkbezoek aan Marokko, aan Koning Mohammed VI en premier Saadeddine El Othmani deed.

Naast Portugal en Spanje willen meerdere andere Europese landen het WK-2030 organiseren. "Ik zal doen wat in mijn macht ligt om maar één Europees WK-bid te hebben. Dat vergroot de kans namelijk enorm dat Europa het WK mag organiseren.", aldus Ceferin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team