Zoeken

Voorwaarden om naar Marokko te reizen

13 juli 2020 - 16:00 - Marokko

©

De publicatie van een persbericht van de regering, met betrekking tot de nieuwe toegangsvoorwaarden voor Marokkaanse onderdanen en buitenlanders die in Marokko wonen, zorgen voor veel vragen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft daarom enkele details.

Om Marokko binnen te komen moeten reizigers aan de volgende voorwaarden voldoen:

1. Voor landen, met name in Afrika, waar het absoluut niet mogelijk is om een PCR- of serologische test te ondergaan, zijn gesprekken aan de gang met de autoriteiten om zo snel mogelijk passende oplossingen te vinden.

2. Voor mensen die van plan zijn om met de auto naar Marokko te komen via de havens van Sète (Frankrijk) en Genua (Italië), en van wie de geldigheid van de test korter is dan de duur van de reis, zal aan boord van de boot een aanvullende PCR-test worden verricht.

3. Vanwege de huidige situatie kunnen vergoedingen van luchtvaartmaatschappijen in geval van annulering niet worden gegarandeerd. Bijgevolg zijn alleen tickets gekocht bij Royal Air Maroc en Air Arabia geldig.

4. De geplande vluchten hebben niet alleen betrekking op landen die traditioneel worden bediend met directe vluchten vanuit Marokko. Het kan ook betrekking hebben op landen waar een grote vraag is van wereld-Marokkanen of buitenlanders die in Marokko wonen.

5. Kinderen onder de 11 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-test.

6. In het buitenland wonende Marokkanen, buitenlanders die zich in Marokko bevinden en Marokkaanse studenten die aan een buitenlandse universiteit zijn ingeschreven, kunnen het nationaal grondgebied via dezelfde zee- en luchtroutes verlaten.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het callcenter (+212.537.66.33.00) of de crisiscel (+212.666.89.11.05, +212.662.01.34.36, +212.537.67.6218) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team