Zoeken

Ongewone vakanties voor wereld-Marokkanen dit jaar

25 juli 2020 - 12:58 - Marokkanen in het buitenland

©

De strenge gezondheidsmaatregelen die door Marokko worden opgelegd in de strijd tegen de coronavirus pandemie hebben tot gevolg dat veel Marokkanen in het buitenland liever niet op vakantie gaan.

Na de Marhaba 2020 zomeroperatie te hebben geannuleerd, heeft de regering ook enkele strenge voorwaarden besloten voor een terugkeer naar Marokko, vanwege de nog onstabiele epidemiologische situatie in het koninkrijk. Dat bericht Al Ahdath Al Maghribia.

Wereld-Marokkanen die ondanks de situatie toch naar Marokko willen, zullen enkel met de boot vanuit Genua in Italië en Sète in Frankrijk het koninkrijk binnen mogen. Wie voor het vliegtuig kiest, kan alleen bij de nationale luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc en Air Arabia boeken. Naast de relatief dure prijzen laten beide luchtvaartmaatschappijen enkel handtassen, computertassen en kleine babymanden toe. De rest moet in de bagageruimte.

Al wie in Marokko aankomt moet bovendien een negatief PCR-test en een serologische test van minder dan 48 uur tonen. Op de boot of het vliegtuig stappen is zonder deze testen niet mogelijk.

Marokko heeft op 25 juni de grenzen heropend, maar enkel voor wereld-Marokkanen, in Marokko wonende buitenlanders en in het buitenland gestrande Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team