Zoeken

Marokko bespreekt heropening grenzen met Europese Unie

13 juli 2020 - 17:20 - Marokko

©

Marokko opent vanaf dinsdag om middernacht zijn grenzen voor Marokkanen en buitenlanders die in Marokko wonen. De autoriteiten hebben echter besloten om enkel vluchten van Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc toe te laten.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft als gevolg daarvan onderhandelingen gestart met de Europese Unie om het aantal bestemmingen van de twee luchtvaartmaatschappijen naar Europese landen te verhogen.

Marokko hoopt, in afwachting van een volledige heropening van de grenzen en het luchtruim, toestemming te verkrijgen om vluchten van Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc naar nieuwe bestemming te organiseren.

Het doel is de toegang tot het Europees grondgebied te vergemakkelijken voor Marokkanen maar ook de kans te geven aan wereld-Marokkanen en in Europa gestrande Marokkanen om zich in Marokko te begeven. Dat bericht Challenge.

Voorlopig vliegen de twee luchtvaartmaatschappijen naar Frankrijk, België, Nederland en Spanje in de Europese Unie. In sommige gevallen zijn de vluchten enkel bestemd om in Marokko gestrande mensen te repatriëren. België, Duitsland, Tsjechië, Hongarije en Spanje weigeren voorlopig namelijk Marokkanen toe te laten, terwijl Italië een quarantaine oplegt aan mensen uit Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team