Zoeken

Fundamentalisme-expert Fadila Maaroufi met de dood bedreigd in België

15 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

Fadila Maaroufi, directeur van het Observatory of Fundamentalism in Brussel, heeft begin deze maand opnieuw doodsbedreigingen ontvangen.

Fadila Maaroufi, directrice van het in Brussel gevestigde ’Observatoire des Fondamentalismes’, kreeg begin juli een onthoofdingsvideo toegestuurd met een dreigbericht. "Die maandagmorgen, 5 juli 2021, werd ik wakker zoals gewoonlijk, positief en met een glimlach. Ik heb mijn telefoon aangezet en zag dat er Twitter meldingen waren. Verschillende berichten verschenen, waaronder één van een onbekende ontvanger. Ik klikte op de kleine blauwe enveloppe en las het bericht. Bij de tekst was een video toegevoegd. De paar seconden dat ik ernaar keek leken eindeloos, zo ondraaglijk was de gruwel van die beelden. Het gaat om onthoofdingsvideo’s gefilmd in slow motion", zegt Maaroufi in La Dernière Heure.

"Waarschijnlijk Daesh soldaten. Ik stuurde de links onmiddellijk door naar mijn advocaat voor een follow-up. Dit is niet de eerste doodsbedreiging die ik heb ontvangen, maar deze is bijzonder. De auteur heeft zijn woorden zorgvuldig gekozen, het is zeer goed geschreven en de video komt van een site of zoekmachine die waarschijnlijk moeilijk te vinden is, tenzij je kwade bedoelingen hebt," postte zij vorige week op Facebook.

De afzender schreef bij de video: "Ik wens je een langzame en pijnlijke dood", vertelt Fadila Maaroufi aan de krant La Capitale. De directeur van het observatorium tegen fundamentalisme heeft een klacht ingediend bij de politie.

Bladna.nl