Zoeken

Voormalige Marokkaanse militair veroordeeld voor stelen bankkaarten in Frankrijk

23 januari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Een voormalige Marokkaanse militair is vorige week in het Franse Brest tot 10 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor de diefstal van meerdere bankkaarten.

De 27-jarige verdachte verblijft illegaal in Frankrijk. Hij dacht zijn geluk te vinden door Marokko te verlaten voor Europa, maar belandde op straat zonder inkomen noch werk.

Lees ook: Ex-militair in Marokko opgepakt voor sturen pornobeelden aan VN-verantwoordelijke

De jongeman werd schuldig bevonden aan de diefstal en het frauduleus gebruik van 22 bankkaarten. "We hebben beelden, hij kan het frauduleus gebruik van de bankkaarten niet ontkennen. Hij moet begrijpen dat zijn daden ernstig zijn", verklaarde de procureur.

Lees ook: Zoon hoge Marokkaanse militair opgepakt voor moord en verminking

Tijdens het proces claimde de jongeman zijn onschuld. Hij vertelde dat hij de kaarten op een plein in Brest had gekregen, maar weigert te zeggen van wie. Hij kwam 10 maanden geleden in Frankrijk aan en was op zoek naar een baan. Hij leefde in moeilijke omstandigheden, in een gekraakt pand zonder verwarming noch eten. Hij werkte af en toe in het zwart in een restaurant en droomde ervan Frankrijk te verlaten om zich in Spanje te vestigen.

"Hij spreekt geen Frans. Het is voor hem bijna onmogelijk om een verblijfsvergunning te krijgen. Hij stal niet voor het plezier maar uit noodzaak. Tien maanden gevangenisstraf zal zijn situatie niet helpen oplossen", verklaarde zijn advocate.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team