Zoeken

Voormalig Marokkaans international investeert in hotelsector

24 augustus 2023 - 09:18 - Sport

©

Een voormalige Marokkaanse international en zijn zakenpartner hebben het "Hotel bar brasserie des Sports" in het Franse Bagnols-sur-Cèze overgenomen, de stad waar ze zijn geboren. De bar en het 2-sterrenhotel met tien kamers ontvangen al klanten.

De voormalige Marokkaanse international Khalid Boutaïb, die als aanvaller speelt bij Pau FC, en zijn zakenpartner Rida Khoubza, beiden 36 jaar oud, zijn de nieuwe eigenaren van het hotel en bezitten elk 50% van de aandelen, meldt Midi Libre. "Deze jonge mannen hebben de stap gewaagd. Ze hebben met de verkoper onderhandeld en hebben het etablissement overgenomen, dat kan alleen maar plezier doen," zegt Maxime Couston, locoburgemeester van Bagnols-sur-Cèze, die de dertigers "twee kinderen van het land" noemt.

Lees ook: Nabil Haryouli is MMA-vechter en runt een tandartspraktijk (video)

"Ze zijn opgegroeid met mijn zoon," zegt de ambtenaar nog, die hun carrière prijst die "het verdient om in de schijnwerpers te worden gezet." "Ze zijn serieus en willen het Jean-Jaurès plein nieuw leven inblazen en daar hun brood mee verdienen," voegt hij eraan toe om een einde te maken aan enkele geruchten en kritiek op de nieuwe uitbaters. "Voor ons is het belangrijk om te voelen dat we gesteund en begeleid worden door het gemeentehuis," reageert Khalid Boutaïb, ex-topscorer van de Atlas Leeuwen. Vijf banen, waaronder een barvrouw, drie kelners en een hotelmedewerker, zijn behouden na de overname.

Lees ook: El Ahmadi en Boutaib genomineerd voor Afrikaanse voetballer van het Jaar

Het hotel opende afgelopen weekend zijn deuren en was al volgeboekt voor het concert van Sheila. De bar werd ook geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team