Zoeken

El Ahmadi en Boutaib genomineerd voor Afrikaanse voetballer van het Jaar

2 november 2017 - 14:00 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalbond heeft woensdag de lijst van dertig genomineerden voor de titel van Beste Afrikaanse Voetballer van 2017 gepubliceerd. Twee Marokkanen staan in de lijst.

Karim El Ahmadi is de eerste Marokkaanse voetballer in de lijst. De middenvelder van Feyenoord werd tot beste speler van de Eredivisie voor het seizoen 2016-2017 verkozen.

Khalid Boutaib is de tweede Marokkaanse speler op de lijst van de Afrikaanse voetbalbond. De aanvaller van RC Strasbourg heeft een uitstekend jaar achter de rug met 20 doelpunten in de tweede Liga en de terugkeer van zijn club naar de Franse eerste Liga. Naast zijn hattrick tijdens het WK-kwalificatieduel van Marokko tegen Gabon maakte hij ook reeds indruk bij zijn nieuwe club, de Turkse Yeni Malatyaspor, met zes doelpunten in tien wedstrijd van de Turkse Super Lig.

De naam van de beste Afrikaanse voetballer van het Jaar zal op 5 januari tijdens de jaarlijkse CAF Awards ceremonie bekend worden gemaakt. Vorig jaar won de Algerijnse Riyad Mahrez de titel van beste Afrikaanse voetballer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team