Zoeken

Voordelen scheepvaartroute tussen Marokko en VK

9 september 2021 - 18:20 - Economie

©

De start van de zeeverbinding tussen de haven van Tanger Med en die van Poole in het Verenigd Koninkrijk moet in september van dit jaar een feit zijn. Hoe zit het met de voordelen van deze route voor Marokko?

De zeeverbinding tussen Tanger Med en het Verenigd Koninkrijk, die in februari werd aangekondigd, zou in de loop van deze maand operationeel moeten worden. Deze aankondiging werd bevestigd door Simon Martin, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Marokko, tijdens een media-evenement. De nieuwe wekelijkse maritieme RoRo-dienst zonder tussenstop, zal met name Marokkaanse ondernemers in staat stellen de talrijke douaneformaliteiten te vermijden die het gevolg zijn van de Brexit, voor goederen die via Europa over de weg worden aangevoerd, meldt Challenge. Aan het roer staat de maatschappij United Seaways.

Lees ook: Directe zeeroute tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk in de maak

Volgens Younes Lamarti, algemeen directeur van Bolloré Transport & Logistics Maroc, is de opening van deze lijn veelbelovend, aangezien het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt is voor Marokko. Bovendien zal de nieuwe zeevaartroute de export bevorderen, met name van landbouwproducten, voegt hij eraan toe. Het zal de exploitanten niet alleen veel tijd besparen, maar ook de kosten verlagen, en het zou ook ten goede kunnen komen aan goederen uit sub-Sahara Afrika.

Lees ook: Gibraltar wil terug zee- en luchtverbindingen met Marokko

"Deze nieuwe dynamiek zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het verkeer ten zuiden van de Sahara aanzienlijk toeneemt. De haven van Dakhla zal dan een belangrijke rol spelen en Marokko zou het havenknooppunt kunnen worden voor alle goederen die vanuit het Zuiden naar de Noordelijke landen gaan", analyseert Younes Lamarti.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team