Zoeken

Gibraltar wil terug zee- en luchtverbindingen met Marokko

21 juli 2021 - 20:00 - Wereld

©

Gibraltar is voornemens opnieuw zee- en luchtverbindingen met Marokko tot stand te brengen. De autoriteiten zeggen dat zij daarover in gesprek zijn met het koninkrijk.

Nu Spanje uitgesloten is van de operatie Marhaba 2021 is het moeilijk voor Marokkanen die in Gibraltar wonen om naar het koninkrijk te reizen. Omwille van de coronapandemie kunnen ze niet vanuit de Rots van Gibraltar vertrekken. Om dit probleem op te lossen vond er een ontmoeting plaats tussen Vijay Daryanani, minister voor het Bedrijfsleven en het Toerisme, en Ali Doussi, vertegenwoordiger van de Vereniging van de Marokkaanse Gemeenschap, zo meldt het Spaanse medium Vozpopuli.

Lees ook: VK wil tunnel aanleggen tussen Gibraltar en Tanger

De minister lichtte de stappen toe die de regering van Gibraltar heeft ondernomen. Zo worden er onderhandelingen gevoerd met de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) en met andere maatschappijen, om "de verbindingen te herstellen". Volgens de minister werkt zijn regering aan het herstel van de zee- en vliegroutes met Marokko. "De Marokkaanse gemeenschap is een integraal deel van de Gibraltarese familie," zei hij.

Dit jaar heeft Marokko de Spaanse havens uitgesloten van de Marhaba-operatie, een jaarlijkse operatie waarbij bijna 3 miljoen Marokkanen die in het buitenland wonen naar Marokko gaan om er hun zomervakantie door te brengen. Deze uitsluiting betreft de havens van Algeciras, Tarifa, Malaga, Motril, Almeria, Alicante, Sebta en Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team