Zoeken

Voorbereiding WK-2022: Vahid Halilhodzic reageert op critici

15 juni 2022 - 09:40 - Sport

©

Na wisselvallige prestaties in de aanloop naar het WK-2022, heeft bondscoach Vahid Halilhodzic gereageerd op de kritiek op zijn algehele prestaties.

De Atlas Leeuwen hebben drie wedstrijden gespeeld in de aanloop naar het wereldkampioenschap. De eerste, een vriendschappelijk wedstrijd, liep af met een nederlaag tegen de Verenigde Staten en de andere twee, meetellend voor de kwalificaties voor de Afrika Cup 2023, werden gewonnen tegen Zuid-Afrika en Liberia.

Lees ook: Kwalificatie Afrika Cup 2023: Marokko verslaat Liberia

Na afloop van de ontmoetingen, komt de coach van de Atlas Leeuwen terug op de kritiek van bepaalde fans. Hij wees daarbij op de moeilijkheden die het elftal tegenkwam tijdens het trainingskamp aan het einde van het Europees kampioenschap. "Dit trainingskamp is het meest gecompliceerde geweest. We hadden veel problemen, zoals ziektes en voor de eerste keer ook heel veel blessures. We hadden in totaal 16 geblesseerde spelers en zelfs vandaag nog, moest één van de spelers een spoedoperatie ondergaan. Dit is het moeilijkste trainingskamp dat ik ooit met het Marokkaanse team heb meegemaakt," zegt hij.

Over de nederlaag tegen de Verenigde Staten stelt Vahid Halilhodzic "dat het goed uitkwam om aan de jongens te laten zien dat wanneer we niet klaar zijn om een wedstrijd van dit niveau te spelen, een aardige klap moeten incasseren. Voor mij was het heel positief."

Lees ook: Voetbal: Marokko verliest met 3-0 van VS

"Ik weet niet wat het publiek verwacht. We zijn geen favorieten in wat waarschijnlijk de zwaarste groep van dit toernooi is. We spelen tegen de runners-up, het team dat derde werd en het beste team van Noord-Amerika. Het wordt een wereldkampioenschap met veel beproevingen voor ons, om te zien of we in staat zijn een prestatie te leveren tegen een team van zeer hoog niveau," besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team