Zoeken

Kwalificatie Afrika Cup 2023: Marokko verslaat Liberia

14 juni 2022 - 15:00 - Sport

©

In hun tweede wedstrijd in de kwalificatie voor de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust, hebben de Atlas Leeuwen op maandag 13 juni Liberia met 2-0 verslagen in het Mohammed V Complex in Casablanca.

Een tegendoelpunt werd voorkomen en de Atlas Leeuwen hielden de voorsprong vast tot het einde van de wedstrijd. De doelpunten voor Marokko werden gescoord door Fayçal Fajr uit een strafschop (56ᵉ) en Youssef En-Nesyri (58ᵉ). Het is een tweede overwinning die Marokko een stap dichter brengt bij de definitieve kwalificatie voor de Afrika Cup 2023.

Lees ook: Voetbal: Marokko verliest met 3-0 van VS

Amine Harit, die voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basisopstelling stond, was zeer beweeglijk op het veld en zette de Liberiaanse verdediging onder druk. Hij werd gesteund door al zijn teamgenoten, en vooral door Youssef En-Nesyri en Yahya Attiat Allah. Alle pogingen van de Lone Stars waren vruchteloos.

Lees ook: Kwalificatie Afrika Cup: Ziyech ontbreekt, comeback Harit en Mazraoui

Dankzij deze overwinning gaat Marokko aan de leiding in Groep K met 6 punten, gevolgd door Zuid-Afrika en Liberia (0 punten). Zuid-Afrika ontvangt Liberia op 19 september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team