Zoeken

Voetbalshirt Adidas: Algerije reageert op klacht Marokko

7 oktober 2022 - 17:00 - Marokko

©

Na Adidas heeft nu ook de Algerijnse minister van Cultuur gereageerd op de controverse rond het nieuwe shirt van de Fennecs. De reactie is zeer subtiel.

De Algerijnse minister van Cultuur, Soraya Mouloudji, verscheen onlangs in het parlement met een hoofddoek met de zellige motieven, die opgeëist worden door haar Marokkaanse collega. De reactie van de minister lokte veel reacties uit, verschillende waarnemers vinden het een "elegante" manier om op Marokko te reageren. Met dit gebaar wilde de minister met intelligentie en schoonheid het materiële erfgoed van de Algerijnse Zellige-cultuur opeisen, betogen ze.

Lees ook: Algerijnse shirts: Adidas geeft antwoord aan Marokko

Het Marokkaanse ministerie van Cultuur heeft het Duitse Adidas gevraagd om de nieuwe shirts van het Algerijnse nationale team terug te trekken, omdat ze geïnspireerd zouden zijn op de Marokkaanse zellige (keramiek van de traditionele Marokkaanse decoratieve kunst).

Lees ook: Algerijns voetbalshirt: controverse op internet zwelt aan

De fabrikant van sportartikelen reageerde inmiddels via Twitter op deze beschuldiging door te melden dat het zijn inspiratie voor de trui had gehaald uit de zellige in het Mechouar paleis in Tlemcen, in het noordwesten van Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team