Zoeken

Voetbal: Selim Amallah kiest voor Marokko

15 november 2019 - 12:50 - Sport

©

Selim Amallah heeft zijn keuze gemaakt. De jonge Belgische Marokkaan heeft ervoor gekozen om voor Marokko uit te komen.

De 23-jarige middenvelder die vandaag zijn verjaardag viert, werd door bondscoach Vahid Halilhodzic opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd van vanavond tegen Mauritanië.

Voor de Belgische Marokkaan was het "een keuze uit het hart, een keuze voor mijn familie". Hij aarzelde naar eigen zeggen korte tijd. Hij zal op 19 november ook met de Atlas Leeuwen tegen Burundi spelen.

"Het zijn twee officiële wedstrijden dus mijn keuze is gemaakt. De coach belde me vaak, maar zoals ik al heb gezegd moest ik de beslissing alleen nemen.", verklaarde Amallah aan Walfoot.

"Ik ben opgegroeid in deze cultuur, het zijn mijn roots. Voor de Duivels is alles mogelijk, maar ik wil er niet te lang over nadenken. Ik moet een sportieve en persoonlijke keuze maken. Ik praat veel met Mehdi Carcela, die me hielp bij mijn integratie, en ik luister naar zijn mening.", vervolgde de middenvelder.

Selim Amallah trainde begin deze week met zijn nieuwe teamgenoten in aanloop van de kwalificatiewedstrijd van vanavond voor de Afrika Cup 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team