Zoeken

Voetbal Marokko - Zuid-Afrika: inzet, zender en uur

17 juni 2023 - 11:22 - Sport

©

Het Soccer City-stadion in Johannesburg zal deze zaterdag een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup Ivoorkust 2024 hosten. De Atlas Leeuwen zullen de strijd aangaan met Zuid-Afrika. Deze wedstrijd volgt op een teleurstellend gelijkspel van Marokko tegen Kaapverdië.

Na hun weinig overtuigende confrontatie met Kaapverdië, moeten de Atlas Leeuwen vandaag hun klauwen laten zien. Bij afwezigheid van Sofyan Amrabat, die in Europa is om zijn transfer naar een nieuwe club af te ronden, ziet coach Walid Regragui zich genoodzaakt op andere, minder ervaren spelers te rekenen. Positief is de terugkeer van aanvoerder Romain Saïss en doelman Yassine Bounou, die rust kregen tijdens de wedstrijd tegen Kaapverdië.

Lees ook: Walid Regragui neemt risico’s tegen Zuid-Afrika

Naast afwezigheden en terugkeerders, moet de Marokkaanse bondscoach nog andere uitdagingen zien te overwinnen. Walid Regragui zal bijvoorbeeld Youssef En-Nesyri vanaf het begin van de wedstrijd moeten inzetten en mogelijk Oussama Idrissi in de plaats van Abdelhamid Sabiri moeten positioneren. Ondanks deze veranderingen, zal de rest van het team ongewijzigd blijven. Met nog minder dan zes maanden tot de Afrika Cup, is de wedstrijd van deze zaterdag een kans voor Marokko om vertrouwen te winnen en zich te profileren als een serieuze kanshebber.

Lees ook: Marokko-Kaapverdië: reactie Walid Regragui na 0-0 gelijkspel

Op welke zenders is de wedstrijd te zien en om hoe laat?

Net als eerdere Marokkaanse kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup, zal de wedstrijd worden uitgezonden op beIN Sports 1 FR en beIN Sports HD 4 om 16.00 uur Marokkaanse tijd en om 17.00 uur in België en Nederland.

Bladna.nl