Zoeken

Voetbal: Marokko-Verenigde Staten vandaag in Cincinnati

1 juni 2022 - 10:50 - Sport

©

Als onderdeel van de voorbereiding op de Wereldbeker in Qatar, speelt Marokko deze woensdag in Cincinnati, Ohio, een oefenduel tegen de Verenigde Staten, die zich ook voor de Wereldbeker geplaatst hebben.

De vriendschappelijke wedstrijd is gepland om 19.30 uur plaatselijke tijd en zal dienen als voorbereiding. Het zal de vierde keer zijn dat de Atlas Leeuwen in een vriendschappelijke wedstrijd tegenover het Amerikaans elftal staan. De laatste drie ontmoetingen eindigden in een overwinning voor Marokko, zo meldt MAP.

Lees ook: Kwalificatie Afrika Cup: Ziyech ontbreekt, comeback Harit en Mazraoui

Het duel tussen de twee landen is een "goede uitdaging", volgens de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter. "Marokko is de eerste Afrikaanse tegenstander voor deze spelersgroep, en daarom kijken we erg uit naar de uitdaging," verklaarde hij.

Vahid Halilhodzic vond dat de keuze van de Verenigde Staten voor een vriendschappelijke wedstrijd te spelen logisch was, vanwege de technische, tactische en fysieke overeenkomsten tussen het Amerikaanse en Canadese voetbal. Hij benadrukte dat de groep van Marokko op het WK-2022 erg sterk is. De tegenstanders van Marokko in Groep F zijn Canada, België en Kroatië.

Lees ook: Afrika Cup 2023 : speelschema Atlas Leeuwen bekend

Na deze wedstrijd spelen de Leeuwen van de Atlas twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2023 tegen Zuid-Afrika in Rabat op 9 juni en tegen Liberia in Casablanca op 13 juni.

Bladna.nl