Zoeken

Kwalificatie Afrika Cup: Ziyech ontbreekt, comeback Harit en Mazraoui

27 mei 2022 - 10:20 - Sport

©

Zoals verwacht gaf bondscoach Vahid Halilhodzic woensdag een lijst van 25 spelers vrij die opgeroepen zijn voor de komende drie wedstrijden van de Atlas Leeuwen. Opvallend is de grote terugkeer van Amine Harit en Noussair Mazraoui, maar ook de afwezigheid van Hakim Ziyech.

Marokko speelt in juni tegen de Verenigde Staten in een vriendschappelijke wedstrijd en tegen Zuid-Afrika en Liberia in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2023. De spelers die opgeroepen zijn voor deze verschillende ontmoetingen zijn nu bekend. Op de lijst, die de coach op een persconferentie bekendmaakte, staan onder meer Amine Harit en Noussair Mazraoui, twee spelers die al lange tijd uit het team zijn en zich onlangs met de coach verzoend hebben.

Lees ook: Hakim Ziyech haalt hard uit naar Vahid Halilhodzic

De grote afwezige is opnieuw Hakim Ziyech, die de nationale ploeg de rug heeft toegekeerd. De speler zou elke tussenkomst van de voetbalbond en zelfs van zijn familieleden geweigerd hebben. De bondscoach informeerde ook over de afwezigheid van enkele van zijn vaste spelers, waaronder Imran Louza en Sofiane Boufal, die herstellende zijn van hun operaties.

Volgens het wedstrijdschema is de eerste wedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen de Verenigde Staten, op 1 juni 2022 in het TQL Stadion in Cincinnati, Ohio, gepland, als voorbereiding op de wereldbeker in Qatar. De Atlas Leeuwen spelen hun eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2023 tegen het Zuid-Afrikaanse team op donderdag 9 juni 2022 in het Prins Moulay Abdallah sportcomplex in Rabat.

Lees ook: Atlas Leeuwen: wat heeft Hakim Ziyech besloten?

In de tweede kwalificatieronde staan de Atlas Leeuwen op maandag 13 juni 2022 tegenover de nationale ploeg van Liberia in het Mohammed V Sportcomplex in Casablanca. De Atlas Leeuwen zitten in Groep K met Liberia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Hieronder de volledige lijst van opgeroepen spelers:

Doelmannen:

 Yassine Bounou (Sevilla FC)
 Mounir El Kajoui (Hatayspor)
 Anas Zniti (Raja Casablanca)

Verdedigers:

 Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain)
 Soufiane Alakouch (Lausanne FC)
 Adam Masina (Watford)
 Noussair Mazraoui (Bayern München)
 Ghanem Saiss (Wolverhampton)
 Soufiane Chakla (OH Leuven)
 Samy Mmae (Ferencvaros TC)
 Nayef Aguerd (Stade Rennais)

Middenvelders:
 Fayçal Fajr (Sivasspor)
 Azzedine Ounahi (Angers SCO)
 Iliais Stoel (Queens Park Rangers)
 Sofyan Amrabat (Fiorentina)
 Adel Taarabt (Benfica)
 Selim Amallah (Standard Luik)
 Aymen Barkok (Frankfurt)

Aanvallers:

 Amine Harit (Olympique Marseille)
 Youssef En-Nesyri (Sevilla FC)
 Munir El Haddadi (Sevilla FC)
 Soufiane Rahimi (Al Ain)
 Ayoub El Kaabi (Hatayspor)
 Zakaria Aboukhlal (AZ Alkmaar)
 Tarik Tissoudali (AA Gent)

Bladna.nl