Zoeken

VN spreekt zich uit over cartoons profeet Mohammed

31 oktober 2020 - 16:40 - Wereld

©

Verschillende bekende persoonlijkheden hebben gereageerd op de recente aanvallen van Frankrijk op de waarden van de Islam. De Spaanse hoge vertegenwoordiger van de Verenigde Naties, Miguel Angel Moratinos, heeft woensdag opgeroepen tot "wederzijds respect voor alle religies en overtuigingen". Hij hoopt hiermee te voorkomen dat de situatie nog verder escaleert.

In een verklaring laat de VN-functionaris weten dat hij met diepe bezorgdheid de spanningen volgt die zijn veroorzaakt door de publicatie van de satirische karikaturen van de profeet Mohammed, die door moslims als "zeer beledigend" worden gezien.

Volgens hetzelfde persbericht betreurt de VN-functionaris het dat de vertoning van deze cartoons allerlei soorten geweld hebben ontketend tegen onschuldige burgers die zijn aangevallen vanwege hun religie, overtuiging of etniciteit. Hij betreurt het dat "Heilige religieuze waarden en symbolen aan de basis liggen van haat en gewelddadig extremisme, wat leidt tot polarisatie en fragmentatie van de samenleving".

Hoewel zijn verklaring niet helemaal in lijn is met de woorden van de Franse president, verdedigde hij wel het recht om de profeet te karikaturiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team