Zoeken

Vluchten omgeleid naar Marrakech na storm op Canarische Eilanden

1 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Verschillende vluchten van en naar de Canarische Eilanden moesten vanwege noodweer uitwijken naar andere luchthavens, waardoor verschillende Britse reizigers in Marrakech zijn gestrand.

Duizenden Britten zijn in het buitenland gestrand als gevolg van een storm op de Canarische Eilanden. In een verklaring aan The Sun zegt Ken Bennett, een expat die in Los Gigantes op Tenerife woont, dat de storm al zo’n 24 uur woedt. "Het was een stormachtige, regenachtige dag, het regende behoorlijk hard. Het is ook kouder geworden, zo’n 17 graden," zegt hij.

Lees ook: Geen Marokkanen bij slachtoffers noodweer Balearen (video)

Als gevolg daarvan werden 34 vluchten vanuit Tenerife, Lanzarote en La Palma omgeleid. Vliegtuigen werden gedwongen te landen in het Portugese Faro of in Marrakech. Dit leidde tot heel wat woede bij een deel van de passagiers, die met name kritiek hebben op de luchtvaartmaatschappijen omdat ze tot drie uur lang hebben moeten wachten op informatie.

Lees ook: Marokko: risico op tsunami door vulkaan op Canarische Eilanden?

"Thomas Cook heeft er een absolute puinhoop van gemaakt. Gestrand op de luchthaven van Lanzarote. Niemand zegt wat er aan de hand is," twitterde Anthony Howells boos. "Verschillende verhalen vanwege de vertegenwoordigers van de maatschappijen, geen Tannoy systeem (omroepinstallatie) ter plekke, chaos in de vertrekhal. Misschien vouchers? Is de vlucht geannuleerd?", vraagt Dan Yale aan het bedrijf. "Kan @TUIUKcares ons informeren over de reden waarom we in een vliegtuig op Faro airport vastzitten, terwijl we in Lanzarote zouden moeten zijn? We zitten hier al meer dan 2 uur vast in het vliegtuig!" schreef Jasmine Brett.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team