Zoeken

Royal Air Maroc gaat zes vliegtuigen verkopen

11 december 2020 - 15:00 - Marokko

©

De luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) gaat zes van zijn toestellen verkopen.

Volgens de CEO van RAM, Abdelhamid Addou, zal de luchtvaartmaatschappij een internationale aanbesteding lanceren om zes Boeing 737-700’s te verkopen, meldt Le 360. Het gaat om de oudste toestellen van de RAM-vloot.

Eigenlijk stond de verkoop van deze toestellen gepland voor 2022, maar volgens Addou heeft de huidige crisis in de luchtvaartsector de noodzaak om de vliegtuigen te verkopen versneld. Om dezelfde reden hebben al veel andere luchtvaartmaatschappijen besloten om de verouderde Airbus A380 toestellen te verkopen.

De verkoop is onderdeel van het herstructureringsplan van de luchtvaartmaatschappij om de kosten te verlagen. Volgens dit plan wil Royal Air Maroc zijn vloot inkrimpen met 30%. In totaal zullen er 20 van de 59 toestellen worden verkocht.

Volgens Addou wordt er bij de verkleining van de vloot constant gekeken naar de actuele ontwikkelingen in de luchtvaartsector. "We weten niet hoe de wereldwijde vraag naar luchtverkeer zich zal ontwikkelen en of het weer zal aantrekken." Een andere kwestie die van invloed is op de verkoop van de zes toestellen, is het feit dat alle grote luchtvaartmaatschappijen vliegtuigen hebben afgestoten om eveneens de uitgaven in deze crisistijd te verminderen. "De wereldwijde vliegtuigmarkt is verzadigd, aangezien veel grote bedrijven, zoals Lufthansa, honderden vliegtuigen hebben afgestoten", aldus Addou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team