Zoeken

In VK veroordeelde Mina Dich vraagt voorwaardelijke vrijlating

24 april 2023 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Mina Dich, een 49-jarige Marokkaanse vrouw, werd in 2018 tot zes jaar gevangenisstraf veroordeld voor haar betrokkenheid bij de eerste volledig vrouwelijke terroristische cel van Groot-Brittannië. Ze hielp haar dochters, Safaa Boular en Rizlaine Boular, bij het plannen van een aanval op het British Museum met wapens en handgranaten, en een mesaanval op het Palace of Westminster. Haar dochters zijn beiden tot levenslang veroordeeld.

Mina Dich heeft recentelijk aangegeven dat "haar langetermijngevaar voor de openbare orde niet relevant is" voor haar verzoek om voorwaardelijke vrijlating. Tijdens de hoorzitting voor haar verzoek betoogde haar advocaat, Jude Bunting KC, dat het comité voor voorwaardelijke vrijlating het bij het verkeerde eind had door Dich als een gevaar voor de openbare orde te beschouwen. Volgens Bunting was er geen juridische basis om de risico’s op lange termijn te beoordelen.

Lees ook: Marokkaanse inlichtingendienst leidt Belgische politie tot terreurverdachte

De advocaat van het ministerie van Justitie, Jason Pobjoy, betoogde echter dat er "geen tijdslimiet is voor de beoordeling van de risico’s door het comité voor voorwaardelijke vrijlating". Hij stelde ook dat, als Mina Dich zou worden vrijgelaten, ze een elektronische enkelband zou moeten dragen en dat haar internetgebruik en ontmoetingen met bepaalde groepen mensen, zou worden beperkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team