Zoeken

VK installeert gigantische radar in Gibraltar

14 maart 2022 - 17:00 - Wereld

©

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gigantische radar geïnstalleerd in de Straat van Gibraltar, een van de belangrijkste strategische punten in de wereld, die Marokko, Spanje en de Verenigde Staten ook onder controle proberen te krijgen.

Deze radar zal het Verenigd Koninkrijk in staat stellen zijn toezicht op de Straat van Gibraltar te verbeteren en het commerciële luchtverkeer op zijn grondgebied en de bewegingen van militaire vliegtuigen te controleren, schrijft 20minutos, waarbij wordt vermeld dat het apparaat enkele dagen geleden is bezorgd door het bedrijf Aquila Air Traffic Management Services.

Lees ook: VK wil tunnel aanleggen tussen Gibraltar en Tanger

Momenteel is het maximale meetbereik van de radar onbekend, maar het kan operaties tussen 300 meter en 185 kilometer uitvoeren, verzekert de fabrikant, eraan toevoegend dat het toestel ook over anti-jamming technologie beschikt waarmee drones, langzame vliegtuigen zoals helikopters, en zeer snelle vliegtuigen zoals jachtvliegtuigen, kunnen worden gedetecteerd. De nieuwe radar zal naar verwachting in september 2022 in gebruik worden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team