Zoeken

Visafraude: België geeft groen licht voor Marokko

21 maart 2023 - 11:00 - Wereld

©

De zaak van geblokkeerde visa in België heeft een nieuwe wending genomen. Sinds oktober vorig jaar blokkeren de Belgische consulaten in Marokko en Turkije 654 gecombineerde verblijfs- en werkvergunningen voor buitenlandse werknemers die in Vlaanderen willen werken, op verdenking van fraude.

De Vlaamse minister van Werk, Jo Brouns, heeft onlangs echter verzocht om 500 van deze aanvragen goed te keuren omdat er geen sprake is van fraude. De overige 154 aanvragen zijn nog in behandeling. Het onderzoek naar de vermeende fraude kwam op gang nadat er in de zomer illegale arbeidspraktijken werden ontdekt op een scheepswerf in de haven van Antwerpen.

Lees ook: België blokkeert werkvergunningen voor Marokkanen vanwege fraude

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft op 13 maart een nieuwe lijst ontvangen met 1000 extra geblokkeerde visa, waarvan na analyse blijkt dat het gaat om reeds goedgekeurde gecombineerde verblijfs- en werkvergunningen. De werknemers zijn dus al toegestaan om in Vlaanderen te werken. Oppositiepartij N-VA had in februari gevraagd om een parlementaire zitting over het fraudeschandaal bij de Belgische consulaten in Turkije en Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team