Zoeken

Ook villa’s gesloopt bij Temara

30 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

Na de sloop van 600 flats van het project "Al Qods" in Temara, worden ook meerdere villa’s gesloopt die door dezelfde projectontwikkelaar zonder vergunning in de gemeente El Menzeh werden gebouwd.

De autoriteiten besloten over te gaan tot de afbraak van zes villa’s in de gemeente El Menzah. Ook deze woningen werden gebouwd door de ontwikkelaar van het "Al Qods"-project in Temara. Ze behoren toe aan hoge staatsambtenaren, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Gouverneur Temara-Skhirat geschorst

De projectontwikkelaar heeft niet alle nodige vergunningen verkregen, voegt dezelfde bron eraan toe. Hij beweerde dat hij een aanvraag voor een bouwvergunning heeft ingediend op het elektronische platform "Rokhas", maar die is door de gemeente afgewezen omdat het dossier onvolledig zou zijn. De ontwikkelaar negeerde dit besluit en begon met de bouw van de villa’s toen de voorgeschreven 60 dagen na de datum van indiening verstreken waren.

De ontwikkelaar stelt dat hij in zijn recht staat, omdat hij geen antwoord van de gemeente heeft gekregen in de 60 dagen die volgden op de indiening van zijn aanvraag. De zaak is verwezen naar de kamer belast met financiële delicten van het hof van beroep van Rabat. De autoriteiten van de gemeente gingen in afwachting van een besluit van de rechtbank vrijdag al over tot de sloop van 16 gebouwen met 200 appartementen, die deel uitmaken van het wooncomplex "Al Qods-Extension". Ook 17 andere gebouwen van het "Al Quds-1" complex is hetzelfde lot beschoren.

Lees ook: 600 flats gesloopt in Temara

Het besluit tot afbraak werd genomen na een dubbel inspectiebezoek van de Rekenkamer en de Algemene Inspectie van het Territoriaal Bestuur (IGAT). Verschillende ambtenaren, waaronder ook de gouverneur van Temara, werden inmiddels uit hun functie ontheven. In de kantoren van verscheidene gemeentelijke verantwoordelijken werden huiszoekingen verricht door het Nationaal Bureau voor de bestrijding van economische en financiële misdrijven. Ook andere ambtenaren en verkozenen worden vervolgd, sommigen onder hen bevinden zich in voorlopige hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team