Zoeken

Vertrouweling Ridouan Taghi opgepakt in Dominicaanse Republiek

18 april 2023 - 23:00 - Wereld

©

De 47-jarige Nederlander Dennis G. werd afgelopen zaterdag gearresteerd in de Dominicaanse Republiek. Hij is een vertrouweling van Ridouan Taghi en een van de laatste kopstukken van de Mocro-maffia die nog op vrije voeten was.

Dennis G. wordt verdacht van grootschalige internationale cocaïnehandel voor de Mocro-maffia. Uit ontsleutelde ECC-berichten blijkt hij ook een vertrouweling van Taghi te zijn. Ze communiceerden rechtstreeks over cocaïnehandel of voornemens over liquidaties. Volgens justitie was G. onder andere in 2015 betrokken bij partijen van 985 en 522 kilo cocaïne, die in Colombia in beslag zijn genomen. Zijn bijnaam ’Rasta’ stond toen op de cocaïne-balen. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een transport van 47 kilo cocaïne, dat in 2015 in Groot-Brittannië is onderschept en bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne in Nederland in 2019 en 2020, schrijft het AD.

Lees ook: Wapenarsenaal ontdekt bij Italiaanse maffiabaas en medewerker van Taghi

De recherche linkt berichtenverkeer daterend van 19 september 2015, over de liquidatie van rivaal Karim Bouyakhrichan, aan Dennis G. en Ridouan Taghi. Deze laatste zou geschreven hebben: "Myn zoons ga ik die kk hoer karim en zoon van scar laten slapen in dubai let op". Dennis G. zou daarop gezegd hebben dat hij eerst wat "doekoe" wil pakken in plaats van de "blood and faya" die Taghi wilde aanrichten. Die zou dan weer geantwoord hebben: "Ja maar deze moeten snel gaan rasta ze hebben veel geld en hebben veel geld op onze hoofd gezet". Dennis G.: "Ok dan moet je inderdaad een oorlogsverklaring gaan afgeven, maar king doekoe en ballen hebben zijn 2 dingen. Jij en tito hebben fucking koeieballen, hun zijn allemaal snuivende maloten. Ze komen er wel achter. Denken echt dat geld hun gaat redden. (...) ok dan gewoon fucking war king. open war".

De Amsterdammer Karim Bouyakhrichan werd niet geliquideerd, hij is de broer van de in 2014 op een Zuid-Spaans terras geliquideerde Samir ’Scarface’ Bouyakhrichan. Maar de dreiging tussen de groep rond Bouyakhrichan en die rond Taghi, is volgens het Openbaar Ministerie wel de reden dat deze laatste een samenwerking aanging met de Amsterdamse criminelen Naoufal F. en Richard R., ’Rico de Chileen’.

Lees ook: Neef-advocaat Ridouan Taghi tot 5,5 jaar cel veroordeeld

Dennis G. zou een jeugdvriend zijn van Ridouan Taghi en een van zijn laatst overgebleven contacten op vrije voeten. De Nederlandse recherche was al een tijdje op zoek naar hem. Volgens het Openbaar Ministerie zat Dennis G. al jaren in de Dominicaanse Republiek en woonde hij in een luxe villa in Santo Domingo. Dominicaanse media melden dat er naast Dennis G. ook nog twee andere ’gevaarlijke Nederlandse voortvluchtigen’ werden opgepakt voor drugshandel, de Antilliaan Urvin Laurens W. en Terence de V. Tijdens huiszoekingen bij de drie Nederlanders werden zeven luxewagens, dure horloges, kleding, kunstwerken, onroerend goed, zo’n 28.000 dollar, euro’s, Dominicaanse peso’s en elektronische apparaten in beslag genomen. De gevangenen zullen zo snel mogelijk worden uitgeleverd aan Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team