Zoeken

David Govrin keert terug naar Israëlische verbindingsbureau in Rabat

28 maart 2023 - 20:00 - Marokko

©

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt om David Govrin, het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, terug naar Marokko te sturen. Het onderzoek naar vermeend seksueel misbruik en financiële corruptie is afgerond.

Volgens de Israëlische publieke radiozender KAN, zal David Govrin "zijn functies op het verbindingsbureau in Marokko voortzetten na enkele maanden schorsing". De diplomaat werd in september vorig jaar geschorst na beschuldigingen van seksueel misbruik en financiële corruptie, beschuldigingen die hij altijd heeft ontkend.

Lees ook: Diefstal geschenk Koning Mohammed VI reden vertrek David Govrin?

Een delegatie van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken was naar Rabat gereisd om onderzoek te doen naar deze zaak. David Govrin werd ook beschuldigd van verduistering, met name van een geschenk dat door Koning Mohammed VI was gestuurd ter gelegenheid van de viering van de oprichting van de staat Israël, dat nooit aan de Israëlische regering was overhandigd.

Lees ook: David Govrin reageert op beschuldiging seksuele intimidatie

Marokko en Israël hebben in 2020 hun betrekkingen genormaliseerd in het kader van de Abraham-akkoorden, onder toezicht van de Verenigde Staten. Sindsdien hebben beide landen hun betrekkingen op het gebied van handel, toerisme, cultuur en veiligheid versterkt en plannen de opening van ambassades.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team