Zoeken

Grootste verstoorder stoeten Koning Mohammed VI aan coronavirus overleden

4 juni 2020 - 15:00 - Marokko

©

Hadj Zambia, de man die het meest aantal keren de stoet van Koning Mohammed VI verstoorde, is enkele dagen geleden aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Assabah bericht dat Hadj Zambia in het Sjeik Zayed ziekenhuis in Rabat werd verzorgd na met het coronavirus besmet te zijn geraakt.

De overledene leed aan meerdere chronische aandoeningen, waaronder diabetes en hoge bloeddruk. Hij werd op de Sidi Messaoud begraafplaats in Hay Riyad begraven.

De Marokkaanse autoriteiten hadden in het verleden meerdere arrestatiebevelen tegen Hadj Zambia uitgevaardigd voor fraudes met koninklijke donaties en het verstoren van de koninklijke stoet. Zijn handelingen zorgden voor het ontslag van meerdere hoge verantwoordelijken binnen de veiligheidsdiensten van het paleis.

Hadj Zambia werd voor deze feiten tot een jarenlange gevangenisstraf veroordeeld. Hij zat zijn straf uit in de gevangenis van Larache, waar hij een criminele organisatie oprichtte die alle verplaatsingen van Koning Mohammed VI in het oog hielden. In zijn cel waren onder meer lijsten gevonden van mensen die van het paleis een transportvergunning of nog een bedevaart naar Mekka hadden gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team