Zoeken

Argentijnse surfers op zee verdwenen bij Malaga, familie zoekt hen in Marokko

1 oktober 2023 - 11:00 - Marokko

©

Familieleden van Emmanuel Soria en Maximiliano Ludvik, twee Argentijnse surfers die op 27 augustus in zee bij Malaga zijn verdwenen, zoeken verder naar hen in Marokko en Ceuta.

Ignacio en Francisco Soria, broers van Emmanuel, waren de afgelopen dagen in Melilla en in het noorden van Marokko, met name in Nador en Tetouan, om posters te verspreiden met foto’s van de twee vermisten. Vrijdag bezochten ze Ceuta om de zoektocht naar hun broer en zijn vriend voort te zetten, meldt La Opinion de Malaga.

Lees ook: Marokkaan die 24 uur vermist was dood aangetroffen in Spanje

"We bezoeken ziekenhuizen, havens en de politie waar we vragen stellen en posters met hun foto’s achterlaten omdat we hen willen vinden, levend of niet," zei Ignacio zaterdag tegen de pers. In Ceuta hadden ze de kans om regeringsafgevaardigde Rafael García te ontmoeten en de Guardia Civil en het universitair ziekenhuis te bezoeken.

Familieleden van de twee Argentijnse surfers meldden dat de zoektocht over zee en door de lucht begon op 28 augustus, één dag na hun verdwijning, en eindigde op 11 september zonder succes. Momenteel blijven alleen radioberichten actief voor schepen die in het gebied varen, of het nu vissers-, handels- of pleziervaartuigen betreft.

Lees ook: Bejaarde Marokkaan vermist in Mekka

De twee Argentijnen verlieten op 27 augustus het Misericordia-strand in Malaga op een surfplank. Ze worden sindsdien vermist. De bemanning van een zeilboot vond hun surfplank 15 mijl ten zuidoosten van Malaga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team