Zoeken

Verloofde vertelt over zelfmoord politieagent in Azemmour

18 oktober 2022 - 12:00 - Marokko

©

De verloofde van de politieagent die in Azemmour zelfmoord pleegde nadat hij haar moeder en zus had verwond, heeft haar stilzwijgen verbroken om haar versie van de feiten te geven over de tragedie.

Tot begin oktober was Abir nog de verloofde van de 51-jarige politieman. Volgens haar verklaringen aan de krant Assabah dacht ze dat ze een leven met hem zou opbouwen, maar op zaterdag 8 oktober probeerde hij haar zus en moeder te vermoorden. Nadat zijn poging tot dubbele moord op sociale media werd gedeeld, pleegde de politieman zelfmoord in Azemmour.

Lees ook: Politieagent verwondt twee vrouwen en pleegt zelfmoord in Marokko

Volgens het relaas van de 29-jarige Abir ontmoette ze de 51-jarige politieagent via Facebook. Hun relatie ging goed en hij vertelde haar dat hij met haar wilde trouwen. "Ik was er zeker van dat de relatie in een huwelijk zou eindigen omdat hij serieus en oprecht was. Hij vertelde me eerlijk dat hij gescheiden was en twee dochters had, waarvan de oudste 25 jaar oud is," vertelt ze aan de krant.

De politieman startte de procedure op voor het huwelijk bij de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN). "Ik werd onderworpen aan een onderzoek zoals vereist door de procedure. Hij had het me uitgelegd." Alles ging goed voor het koppel tot de dag dat Abir ontdekte dat haar toekomstige echtgenoot een alcoholist was. Omdat ze zich bewust is van de gevolgen van alcoholisme voor een gezin, besloot ze hun relatie te beëindigen. "Hij stuurde me berichten waarin hij beloofde dit niet meer te doen." Maar hij dronk steeds weer opnieuw met nare incidenten als gevolg.

Lees ook: Politieagent verwondt twee vrouwen en pleegt zelfmoord in Marokko

Uiteindelijk overtuigde haar familie haar om de relatie te definitief te beëindigen. Toen hij zich realiseerde dat haar beslissing definitief was, begon hij haar doodsbedreigingen te sturen. Hij bekogelde eerst haar ouderlijk huis met stenen en een week later schoot hij haar moeder en zus neer met zijn dienstwapen, voordat hij zichzelf van het leven beroofde.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team