Zoeken

"Verkrachter": Kylian Mbappé verdedigt Achraf Hakimi

30 oktober 2023 - 14:00 - Sport

©

De Franse international Kylian Mbappé heeft kwaad gereageerd op supporters die zijn teamgenoot en vriend Achraf Hakimi een "verkrachter" noemden tijdens de wedstrijd tussen PSG en Brest, die door de Parijse club met 3-2 werd gewonnen.

De wedstrijd op zondag 29 oktober, waarin PSG zegevierde, werd overschaduwd door incidenten aan het einde van de wedstrijd. Na het scoren van twee doelpunten kon Mbappé de beledigende liederen van Brest-supporters die "Hakimi is een verkrachter" scandeerden niet verteren. Zijn reactie richting de supporters leidde tot een gele kaart en ontstemde zowel het publiek als de spelers. In reactie op de kritiek die hij daarop kreeg, verdedigde de Franse aanvoerder zich op X: "Moest ik soms met ze meezingen terwijl ze mijn teamgenoot beledigden? Sommige mensen hebben duidelijk nooit een voet op een voetbalveld gezet, ongeacht het niveau."

Lees ook: Achraf Hakimi door supporters aangevallen

Brest-coach Eric Roy was niet te spreken over het gedrag van de PSG-ster. "Het is belachelijk. Hij zou hierboven moeten staan. Als ik twintig jaar terugkijk, had dit uit de hand kunnen lopen. Het is jammer, want het doet afbreuk aan het beeld van deze wedstrijd," zei hij in een persconferentie. PSG-coach Luis Enrique was het met hem eens: "Ik houd niet van dit soort dingen. We moeten van het moment genieten en ons focussen op het voetbal en positieve energie."

Lees ook: Straf voor Achraf Hakimi

In maart werd Achraf Hakimi aangeklaagd voor verkrachting nadat een 24-jarige vrouw beweerde dat hij haar had verkracht in zijn woning in de regio van Parijs. De Marokkaanse international ontkent de beschuldigingen. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team