Zoeken

Achraf Hakimi door supporters aangevallen

21 augustus 2023 - 21:00 - Sport

©

Zondag werd er een spandoek gericht tegen Achraf Hakimi, Wissam Ben Yedder en Benjamin Mendy, uitgerold in de buurt van het Lorient-stadion in Frankrijk, voorafgaand aan de aftrap van de wedstrijd tussen FC Lorient en OGC Nice (1-1).

Een onbekend collectief rolde spandoeken uit op de trappen van het grote theater, dichtbij het stadion waar de wedstrijd werd gespeeld, meldt Le Télégramme. "Nul tolerantie voor verkrachtingsaantijgingen in onze stadions... De sportwereld moet schoon schip maken. Waar is de gerechtigheid? B. Mendy, A. Hakimi, W. Ben Yedder, we vergeven niet, we vergeten niet", las men op één van de spandoeken. Volgens de Franse media werden de spandoeken in de nacht van vrijdag op zaterdag opgehangen.

Lees ook: Bondscoach Marokko steunt Achraf Hakimi na beschuldigingen van verkrachting

Op 25 februari stapte een 24-jarige vrouw een politiebureau binnen in de buurt van Parijs en verklaarde dat ze door Achraf Hakimi was verkracht in zijn huis in Boulogne-Billancourt. Een "valse beschuldiging", volgens de advocaat van de Marokkaanse international. Het vermeende slachtoffer heeft geen klacht ingediend tegen de speler, maar het parket van Nanterre heeft besloten de zaak toch te onderzoeken vanwege de "ernst" van de feiten en de "bekendheid" van de Marokkaanse rechtsback. Hij werd later aangeklaagd.

Lees ook: Foto moeder Achraf Hakimi met knappe Marokkaanse viraal

Vorige maand sprak het Chester Crown Court de Franse verdediger Benjamin Mendy vrij van meerdere verkrachtingsbeschuldigingen. Slechts enkele dagen na het vonnis tekende hij een tweejarig contract bij FC Lorient om terug te keren naar de Ligue 1. Zijn landgenoot Ben Yedder werd eveneens beschuldigd van verkrachting, poging tot verkrachting en seksueel geweld.

Bladna.nl