Mbappé’s enige aanvoerdersstem bij PSG kwam van vriend Hakimi

25 augustus 2023 - 18:00 - Sport

©

Kylian Mbappé ontving slechts één stem voor de aanvoerdersband bij PSG. Behalve zijn vriend Achraf Hakimi heeft geen enkel van zijn teamgenoten hem geselecteerd.

Volgens RMC Sport heeft Kylian Mbappé de steun van zijn teamgenoten niet gekregen om aanvoerder van PSG te worden voor het komende seizoen. De meerderheid koos voor Marquinhos, die bovenaan eindigde, gevolgd door Danilo Pereira en Presnel Kimpembe op de tweede en derde plaats. Mbappé, die op de vierde plaats eindigde, kreeg slechts één stem: die van zijn teamgenoot en vriend Achraf Hakimi.

Na eind juli uit het A-team te zijn gezet, keerde Kylian Mbappé op verzoek van coach Luis Enrique terug. De 24-jarige aanvaller maakte zijn rentree met een doelpunt tegen Toulouse in de tweede speeldag van de Ligue 1. De Franse international kwam in de 51e minuut het veld op als vervanger van de Zuid-Koreaan Lee-Kang en scoorde in de 62e minuut een penalty.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel na een door de Marokkaan Zakaria Aboukhlal benutte penalty in de 86e minuut, als gevolg van een overtreding van Achraf Hakimi. "Ik ben uiteraard erg tevreden, niet alleen met zijn bijdrage op het veld, maar ook qua persoonlijkheid," zei Luis Enrique over Mbappé, die mogelijk nog voor het einde van de zomermercato zal vertrekken. Zijn contract bij PSG loopt af op 30 juni 2024.