Zoeken

Achraf Hakimi’s vormdip baart zorgen

28 februari 2024 - 19:00 - Sport

©

Achraf Hakimi is nog niet hersteld van zijn teleurstellende prestatie op de Afrika Cup. De 25-jarige verdediger, die een sleutelrol speelde in de halve finale van het WK 2022, is sinds zijn terugkeer bij zijn club PSG niet in zijn beste vorm.

De Atlas Leeuwen werden in de achtste finale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Zuid-Afrika. Hakimi miste in die wedstrijd een cruciale penalty. "Hakimi heeft die nederlaag erg hard ervaren," meldt L’Équipe. "Hij is met een gebroken moraal teruggekeerd naar Parijs."

Lees ook: Achraf Hakimi en Kylian Mbappé in Barcelona gespot (video)

Sinds zijn terugkeer heeft Achraf Hakimi, met uitzondering van een assist tegen Brest, geen glansrijke prestaties meer neergezet. In de Champions League tegen Real Sociedad en in de Ligue 1 duels tegen Lille en Nantes bleef hij onopvallend.

De wisselende vorm van de Marokkaanse international kan deels te wijten zijn aan de nieuwe coach, Luis Enrique. Onder de Spaanse trainer geniet Hakimi meer vertrouwen en was hij, samen met Ousmane Dembélé, een belangrijke pion in de aanval. Voor de Afrika Cup was hij goed voor vier doelpunten en vier assists.

Lees ook: Achraf Hakimi stoot Walid Regragui van troon

Een andere factor die Hakimi’s humeur kan beïnvloeden, is het mogelijke vertrek van zijn vriend en ploeggenoot Kylian Mbappé naar Real Madrid. De geruchten over Mbappé’s vertrek "zouden hem aan het denken zetten over zijn eigen toekomst," aldus het sportblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team