Zoeken

Groei van investeringen in start-ups in MENA-regio

27 januari 2021 - 14:00 - Economie

©

De coronavirus-pandemie blijkt maar weinig effect te hebben op het vertrouwen van investeerders in het technische potentieel van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Een bewijs hiervan is de toename van durfkapitaalinvesteringen in 2020.

Uit een rapport van het informatieplatform Magnitt blijkt dat technologiebedrijven in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) in 2020 voor meer dan 1 miljard dollar aan risicokapitaal hebben opgehaald. Hoewel het totaalbedrag hoger was dan in het voorgaande jaar, was het bedrag wel verdeeld over minder transacties.

De 496 transacties uit 2020 liggen 13% lager dan het aantal dat in 2019 werd behaald. "2020 was een omslagpunt voor start-ups met durfkapitaal in de MENA-regio. Het is in veel opzichten een moeilijk jaar geweest en het is waarschijnlijk dat de impact van de pandemie zowel de bevolking als de macro-economische vooruitzichten in onze regio zal blijven beïnvloeden," vertelde de oprichter en CEO van Magnitt, Philip Bahoshy, aan het medium Agenceecofin.

Uit het rapport blijkt ook dat ondanks de beperkingen die de coronaviruspandemie heeft veroorzaakt, de investeringen in de voedings-, dranken- en gezondheidssector enorm zijn gestegen. Hieruit blijkt de grote interesse van lokale en buitenlandse investeerders in technologiebedrijven in Afrika en het Midden-Oosten. Deze bedrijven worden door de investeerders gezien als productief en flexibel. Eigenschappen die vooral tijdens de huidige crisis worden gewaardeerd door de geldschieters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team