Zoeken

Marokko heeft meer vrouwelijke ingenieurs dan de Verenigde Staten en Canada

16 februari 2021 - 22:00 - Marokko

©

Een nieuw rapport van de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Unesco) genaamd "Race tegen de klok voor een slimmere ontwikkeling", toont aan dat Marokko 42% vrouwelijke ingenieurs heeft. In de Verenigde Staten is dat ter vergelijking 20,4% en in Canada 19,7%.

Het rapport werd op donderdag 11 februari 2021 door de Unesco uitgebracht en geeft een overzicht van het laag aantal vrouwelijke ingenieurs in de wereld. Volgens het document zijn er wereldwijd slechts 28% vrouwen met een diploma Engineer, tegen 40 % in de informatica.

Naast de Verenigde Staten en Canada, doet Marokko het ook beter dan meerdere landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), waaronder Frankrijk (26,1%) en Japan (14%). In tegenstelling tot de landen van de OESO doen de Maghreb-landen het relatief goed. Tunesië telt 44,2% vrouwelijke ingenieurs en Algerije 48,5%.

Het rapport werd opgesteld met de steun van het Ipsen Foundation en richt zich op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030 en de Vierde Industriële Revolutie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team