Zoeken

Egypte: speciaal visum Marokkaanse toeristen

31 maart 2023 - 19:00 - Wereld

©

Egypte heeft nieuwe maatregelen genomen om de toegang tot zijn grondgebied voor Marokkaanse en andere toeristen uit landen zoals Turkije en Algerije, te vergemakkelijken.

Egypte wil toeristen een visum met meerdere inreizen van vijf jaar aanbieden en meer nationaliteiten toevoegen aan de lijst van buitenlanders die bij aankomst op het grondgebied een visum krijgen.

Lees ook: Marokko: strengere visumvereisten voor Egyptenaren?

"Een visum met meerdere inreizen wordt binnenkort gelanceerd tegen de prijs van 700 dollar, terwijl ruim 180 nationaliteiten een single entry-visum van 30 dagen bij aankomst kunnen krijgen voor 25 dollar", bevestigde Ahmed Eissa, de Egyptische minister van Toerisme, zonder meer details te verstrekken over de in aanmerking komende toeristen.

Lees ook: Deze landen zijn toegankelijk voor Marokkanen zonder visum

Turkse toeristen kunnen zonder leeftijdsbeperking een visum bij aankomst krijgen. Jongeren onder 16 jaar en 60-plussers kunnen een elektronisch toegangsvisum voor Egypte verkrijgen op het E-Visa-platform. Dezelfde mogelijkheid wordt aangeboden aan Algerijnse en Marokkaanse burgers onder voorwaarde dat ze deel uitmaken van een groep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team