Zoeken

Israël: procedure voor aanvraag visum voor Marokko

31 juli 2021 - 17:00 - Wereld

©

De hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël is effectief en veelomvattend. Zo heeft het Marokkaanse verbindingsbureau in Israël, na de aankondiging van rechtstreekse vluchten tussen de twee landen, de te volgen procedure bekendgemaakt om een Marokkaans visum aan te vragen.

De procedure bestaat onder meer uit het voorleggen van reisdocumenten en de betaling van consulaire kosten, aldus het persbericht van het verbindingsbureau. De administratieve behandeling van het dossier mag daarna niet meer dan vijf werkdagen in beslag nemen, meldt het dagblad L’Opinion.

Lees ook: Hoe Marokko het toerisme vanuit Israël wil bevorderen

In de publicatie staat dat de visumaanvrager over de volgende documenten moet beschikken: een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is, een certificaat waaruit blijkt dat de betrokkene is ingeënt tegen het coronavirus, salarisstroken van de laatste drie maanden, een vlucht- en hotelreservering en twee pasfoto’s.

Visumaanvragers die met een Marokkaan gehuwd zijn, moeten een bewijs van huwelijk en de nationale identiteitskaart (CIN) of het Marokkaanse paspoort van hun echtgeno(o)t(e) voorleggen. Voor buitenlanders die in Israël wonen is een verblijfskaart vereist, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team