Zoeken

Tanger: 12 restaurants gesloten voor ernstige fouten

27 september 2020 - 15:40 - Economie

©

In Tanger hebben de autoriteiten besloten om twaalf restaurants waar alcohol werd geserveerd, te sluiten wegens ernstige fouten.

Alle betrokken restaurants kregen op 23 en 24 september een inspectiebezoek van de douane en de voedsel- en warenautoriteit ONSSA.

Tijdens de controles werden 2273 flessen alcohol die niet aan de normen voldeden of geen vignet van de douane hadden, in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op 556 flessen bier en 291 flessen frisdrank waarvan de vervaldatum verstreken was.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werden andere fouten waargenomen zoals restaurants die zich niet hielden aan de vergunning die ze hadden of zich volledig wijdden aan baractiviteiten en niet aan restauratie. Twee restaurants lieten mensen zonder contract werken en van drie restaurants was de naam zonder toestemming gewijzigd.

Nog steeds volgens de DGSN werden dertien restaurants gestraft voor het overschrijden van de toegestane bezettingsgraad en de niet naleving van de coronaregels zoals de sociale afstand, het dragen van een mondmasker en de bescherming van het personeel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team