Zoeken

Qatarese veiligheidsexperts in Marokko voor opleiding

15 juni 2022 - 09:00 - Marokko

©

Marokko toont zich bereid om zijn deskundigheid en know-how op het gebied van veiligheid te delen met Qatar, het gastland van de volgende wereldbeker voetbal. Op dit moment is een groep veiligheidsexperts uit Qatar in Rabat voor een opleiding over de strijd tegen cyberaanvallen van terroristische bewegingen.

Marokko voegt de daad bij het woord. In de marge van zijn deelname aan het Internationale Evenement van Landbeveiliging en Civiele Verdediging, "Milipol Qatar 2022" genaamd, verzekert Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst DGSN en van de inlichtingendienst DGST, dat Qatar, het eerste land in het Midden-Oosten dat gastheer is van de Wereldbeker, begeleiding krijgt op vlak van veiligheid, met name wat betreft de beveiliging van voetbalwedstrijden.

Lees ook: WK-2022: Marokko stuurt duizenden politieagenten naar Qatar

Momenteel trainen Marokkaanse specialisten op hoog niveau veiligheidsexperts uit Qatar, meldt Le360. Tijdens een vorming leren ze van de Marokkaanse deskundigheid op het gebied van de bestrijding van cybercriminaliteit, met name wat betreft het gebruik van internet voor terroristische doeleinden. De opleiding heeft als doel de capaciteiten en vaardigheden van het veiligheidspersoneel van Qatar te versterken.

Lees ook: WK-2022: Marokko stuurt cyberbeveiligingsexperts naar Qatar

De vorming beantwoordt aan internationale normen en past in het kader van de Marokkaans-Qatarese samenwerking op het gebied van veiligheid en de uitvoering van de onlangs ondertekende overeenkomst tussen Marokko en Qatar, inzake de bijdrage van Marokko aan de veiligheid van het wereldkampioenschap voetbal in 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team