Zoeken

Mogen Marokkanen met een vaccinbewijs naar het buitenland?

26 juni 2021 - 17:40 - Marokko

©

De afgelopen weken was er veel onduidelijkheid over het vaccinatiebewijs in Marokko. Mogen Marokkanen vrij reizen door het koninkrijk of niet? En geldt dit ook voor het buitenland? Op sociale media werd er flink over gediscussieerd.

Door de miscommunicatie voelden de Marokkaanse autoriteiten zich genoodzaakt om te reageren. Burgers kunnen, nadat ze volledig gevaccineerd zijn, een vaccinatie-pas krijgen waarmee ze zowel binnen Marokko als naar het buitenland kunnen reizen.

Aan het begin van de heropening van de grenzen was de informatie die is uitgegeven over het vaccinatiebewijs niet helemaal duidelijk. De autoriteiten hebben daarom nogmaals toegelicht wat de correcte voorwaarden zijn.

Met de vaccinatie-pas kunnen Marokkanen door het hele land reizen en kunnen ze ook naar het buitenland gaan.

Ook hoeven mensen die volledig gevaccineerd zijn geen rekening te houden met de avondklok. Als men naar het buitenland wil afreizen, moeten ze zelf in de gaten houden wat de voorwaarden zijn van het land waar ze naartoe gaan. Zo worden niet alle vaccins geaccepteerd door sommige Europese landen. Frankrijk is daar een voorbeeld van. Overigens kunnen de maatregelen met de week weer veranderen aangezien de Delta-variant de kop opsteekt in Europa.

Vorige week was er commotie omtrent reizigers die vanuit de zogenoemde B-landen kwamen. Een groep weigerde om bij aankomst tien dagen in quarantaine te gaan. Nu willen de autoriteiten dat reizigers uit de B-landen voor aankomst een hotelreservering hebben betaald alvorens ze Marokkaans grondgebied betreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team