Zoeken

Veel belangstelling voor krachtig wapen verworven door Marokko

17 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

De Franse radars Ground Master 400, geproduceerd door Thales, zijn razend populair. De vraag naar deze krachtige bewakingsradars is wereldwijd enorm toegenomen, waardoor Thales de productie wil verdubbelen.

De Ground Master 400, die al in 2013 door Marokko werd aangeschaft, is een uiterst geavanceerd radarsysteem. Het kan luchtdoelwitten detecteren tot op een afstand van 500 km, inclusief drones en laagvliegende vliegtuigen. Dankzij de unieke eigenschappen, zoals mobiliteit, betrouwbaarheid en onderscheidingsvermogen tussen drones en vogels, is de Ground Master 400 een onmisbaar hulpmiddel voor luchtverdediging.

Lees ook: Marokko: radars om Spaans en Algerijns luchtruim in de gaten te houden

Het succes van de Ground Master 400 is te danken aan verschillende factoren. De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot een toename van de militaire uitgaven in Europa, met een focus op modernisering van legers. Daarnaast is er wereldwijd een groeiende vraag naar dit type radar.

De productievestiging van Thales in Limours, ten zuiden van Parijs, draait momenteel op volle toeren. De verdubbeling van de productie moet tegemoetkomen aan de toenemende vraag. De Franse regering steunt deze toename van de defensie-industrie, met als doel om de Europese veiligheid te waarborgen.

Drukte op luchthaven Marrakech door reisadvies VK

De Ground Master 400 heeft zijn waarde bewezen in Marokko en Thales verwacht dat het succes zich wereldwijd zal voortzetten. De gunstige bilaterale betrekkingen tussen Frankrijk en Marokko kunnen de wapenverkoop aan het koninkrijk verder stimuleren, na een periode van spanningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team